Poradna Sencor SVC 8621TI

Autor: Roman Růčka | Vloženo: 17.01.2021 000 17:25 | Témata: Poradna Sencor SVC 8621TI

Roman Růčka

Roman Růčka

Informace k recenzi ze dne 17. ledna 2021 na vysavač SENCOR SVC 8621TI

Uživatel si v recenzi stěžuje na výdrž vysavače, která skončila jen těsně po záruce. Záleží ovšem na tom, jak často se vysavač používá. Pokud by jej totiž používal zhruba 3x týdně, jsou ty dva roky naprosto v pořádku, protože se vyčerpaly baterie. Tento vysavač je vybaven 5ks Li-Ion článků velikosti 18650 s kapacitou 2200mAh. Lithiové články jsou vyráběny na zhruba 500 cyklů nabíjení, a nezáleží na tom, jestli nabíjíme zpola plnou nebo prázdnou baterku. Po dvou letech by jeho baterie klidně mohla mít už 350 cyklů za sebou. Při tom obřím množství baterií, které fabrika vychrlí se skutečně může stát, že nejslabší článek ve vysavači už je po smrti a kontrolovat výrobu každého článku zvlášť je naprosto nemožné.

Hlídací obvody ve vysavači detekují nejslabší článek a podle něj stanovují maximální dobu chodu motoru. Tyto baterky se totiž nesmějí podbít pod 3,2V a to právě hlídá elektronika. Čili nejslabší článek limituje celý akumulátorový blok.
Uživateli ovšem stačí, aby našel ve svém okolí šikovného týpka, který mu články vymění a vysavač jede další dva roky. Cena za jeden se pohybuje zhruba od 65 Kč po 120 Kč.
Mimochodem, výrobci dražších vysavačů používají stejné baterie, a to buďto Samsung nebo LG.

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.