Poradna Rowenta RH6751WO

Autor: | Vloženo: 30.04.2020 000 11:19 | Témata: Poradna Rowenta RH6751WO

Hepa x cyklonový filtr

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodnější (i z hlediska údržby) hepa filtr či cyklonový filtr? Předem děkuji. L.

  • 30. dubna 2020 - Oficiální zástupce obchodu E-shop Hyla

    HEPA filtr má omezenou životnost, většinou výrobce doporučuje výměnu jednou ročně. Stejně tak má omezenou kapacitu. Obojí vyvažuje vyšší účinnost, takže pokud potřebujete, aby vysavač neprášil musíte být smířená s nákupem filtrů.
    Cyklonový filtr pracuje pořád stejně, jen se musí častěji vysypávat nádobka. Pozorně si ale přečtěte návod před koupí, protože kvůli nižší účinnosti bývá v cyklonových vysavačích na výstupu právě HEPA filtr, který se musí měnit viz výše. Takže ušetříte jen za sáčky.
    Jinak samozřejmě je jednodušší vysypat a vymýt plastovou nádobku, pokud má uzavírání a nejste alergik.
    Pokud chcete hygienicky řešit současnou situaci, můžete použít vodní vysavač bez filtrů s rotačním separátorem, do kterého je možné přidat dezinfekci při úklidu, po úklidu vše lehce vylijete a o údržbu se v podstatě nestaráte. Zásadní předností je, že si doma neskladujete žádné infikované nečistoty jako přístrojů s filtry.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lucie

      30. dubna 2020 - Lucie

      Dobrý den, moc děkuju za odpověď. Mohl byste mi prosím nějaký vodní vysavač doporučit, pokud vůbec nějaký v cenové relaci cca 3.000 Kč existuje? A pokud ne, zvolil byste vysavač spíše s hepa filtrem? Zaujal mě tyčový vysavač rowenta rh 6751, ale ten má výše zmiňovaný cyklonový filtr. Předem moc děkuju a přeju pěkný den. L.


    • E-shop Hyla

      30. dubna 2020 - Oficiální zástupce obchodu E-shop Hyla

      Dobrý den, Lucie, v této cenové relaci o žádných vodních vysavačích s rotačním separátorem nevím. Separátor je důležitý, protože mokré filtry mohou být horším řešením než suché HEPA filtry, jak psala už nebožka paní Rozová v Dtestu.


    • Rowenta

      30. dubna 2020 - Oficiální zástupce značky Rowenta

      Jeste doplneni od Rowenta. Model RH6751 nema cyklonovy filt jako je zminovane v prispevku Hyla, ale cyklonu, ktora prave separuje hrube necistoty ze vzduchu a pak ma jeste filtr pro filtraci vystujpujiciho vzduchu z vysavace, ktery zachycuje drobne castice aby se nevraceli zpet do vzduchu. To je neco jineho, nez cyklonovy filtr. Vyhodou produktu je vyborna univerzalnost - rucni a tycovy vysavac v jednom. Od podzimu bude k nemu dostupne i prislusenstvi pro mopovani. takze to pak bude uz idealni univerzal. Mopovaci hlavice pujde nasadit i na stavajici modely.

      Hezky den.
      Rowenta


  • 30. dubna 2020 - Oficiální zástupce značky Rowenta

    Dobry den, Lucie, to neni uplne to same. Cyklonovy filtr je soucasti kazdeho vysavace s cyklonou. Slouzi pro mechanicke oddelovani hrubych necistotot ze vduchu jeho rotaci v cyklone. Pak je jeste filtr - obycejny, nebo HEPA, ktery filtruje vzduch, ktery vystupuje z vysavace. Ten zajistuje, ze vystupujici vzduch z vysavace neobsahuje castecky prachu a nekterych alergenu. U tycovych a bezsackovych vysavacu Rowenta je jak cyklona, tak hepa nebo obycejny filtr.

    Hezky den.
    Rowenta

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lucie

      30. dubna 2020 - Lucie

      Dobrý den, moc děkuju za zprávu. Vysavač Rowenta RH 6751 WO má tedy cyklonový filtr s obyčejným filtrem nebo je součástí i hepa filtr? Nikde to bohužel nemůžu najít. Předem moc děkuju! L.


    • Rowenta

      3. května 2020 - Oficiální zástupce značky Rowenta

      Dobry den, tento model ma omyvatelny filtr. Nema HEPA. Hezky den.
      Rowenta


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.