Poradna ETA Manoa Animal 3501

Autor: JackRipper | Vloženo: 24.04.2019 000 13:17 | Témata: Poradna ETA Manoa Animal 3501

JackRipper

JackRipper

Rotacni kartac proc jen vzduchovy?

Chtel bych vedet, proc se prestali delat vysavace s elektrickym turbo rotacnim kartacem? Nedostacuje uz na to vykon? Mel jsem puvodne ETA za cenu 2000kc s elektrickym.

  • 25. dubna 2019 - Oficiální zástupce značky ETA

    Dobrý den,

    děkujeme za Váš dotaz. Odpověď na ni je i není jednoduchá. Faktorů, které zde hrají roli je totiž více.

    Mezi nimi např.:
    - mnohem vyšší cena kartáče, ale i zvýšené náklady na samotný vysavač (samotný kartáč je složitější, navíc musí být ve vysavači kompatibilní zásuvka)
    - díky ceně menší zájem ze strany zákazníků - raději si koupí mnohem levnější vzduchový, který navíc mohou použít na většině jiných vysavačů za relativně srovnatelné účinnosti (dle modelu vysavače...).
    - díky vyšší složitosti vyšší pravděpodobnost závad
    - nekompatibilita - abyste mohl kartáč použít, musíte mít vysavač se zásuvkou. Tím pádem má toto příslušenství velmi omezený prostor pro použití. Naopak vzduchový kartáč je univerzální a můžete jej použít na většinu výkonných vysavačů napříč značkami.
    - navíc je nutno zajistit přenos elektrické energie skrze příslušenství (trubky, hadice), což vyžaduje další složitá řešení, která vyžadují mnohem vyšší náklady příslušenství, než standardizované modely a jsou také další položkou s vyšší náchylností k poškození

    Toto všechno (a ještě jiné) zásadně snižuje okruh zákazníků, kterým můžete daný produkt prodat a v neposlední řadě i smysluplnost tohoto řešení. Sečteno a podtrženo většina výrobců se shodla na tom, že poměr cena/výkon (tedy smysluplnost a efektivita) je z tohoto pohledu v technologii vzduchových kartáčů.

    Mějte hezký den.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • JackRipper

      26. dubna 2019 - JackRipper

      Dobry den, dekuji za vysvetlujici odpoved a vycerpavajici. Koupim ho, snad mi bude slouzit jako puvodni ETA 2458 VIVA ktera vydrzela cca 11 let. A ano nyni mam doma el turbo kartac a nemohu ho uz pouzit. Jedina vec kterou pozoruji napric, je ze mi po nejakem tom roce praskne ta hadice. Mel jsem problem sehnat novou a ruzne jsem ji musel lepit. Zkuste proto apelovat, aby bylo mozne i po 5 ti letech zakoupit nahradni hadici k danemu typu. Pripadne hold se poucim a koupim po zaruce 1 kus hadice navic za 350kc nebo kolik stoji k tomuto vyrobku. Preji hezky den.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.