Poradna ETA Canto 2481

Autor: | Vloženo: 13.02.2017 000 11:04 | Témata: Poradna ETA Canto 2481

Neustále rozsvícená kontrolka

Prosím o radu, máme tento vysavač čtyři měsíce, a po krátké době se rozsvítila kontrolka vedle znaménka + u regulace motoru (zřejmě signalizace plnosti filtru). Zajímalo by mě, co přesně to znamená. Po několika týdnech užívaní nevěřím, že je nějaký filtr plný. Sáček je téměř prázdný, používáme cyklonový filtr a naprostou většinu toho, co vysajeme, vyhazujeme rovnou. Přesto jsem zkusila sáček vysypat - po chvíli se kontrolka rozsvítila zase. Pokud kontrolka svítí, vysavač nemá takový výkon. Výkon byl pro nás při rozhodování, který model vybrat, zásadní, proto jsem rozhodnuta vysavač reklamovat. Přesto jsem se chtěla nejdříve zeptat, jestli se s tímto problémem někdo setkal, popř. po jaké době a z jakého důvodu se tato kontrolka obvykle rozsvicí.
Děkuji

  • ETACR

    ETACR

    26. dubna 2017

    Dobrý den,

    Vámi zmíněná kontrolka je skutečně signalizace plnosti filtru. Rozsvítí se tehdy, pokud se průtok vzduchu vysavačem sníží na předem definovanou hodnotu, která odpovídá zaplnění sáčku, nebo také zanesení některého z filtrů.

    Existuje zde samozřejmě také možnost individuální závady na daném výrobku. Zmiňujete však, že používáte „cyklonový filtr“. Co tím máte na mysli? Náš vysavač žádný takový filtr neobsahuje.

    Pokud se jedná o neoriginální filtr, může být problém způsoben právě jím. Pokud máte filtry originální a signalizace se zapíná i po řádném vyčištění všech filtrů, včetně nezaplněného prachového sáčku, obraťte se na svého prodejce, kde vysavač reklamujte.

    Vysavač Canto je obecně vzato velmi výkonný, k Vámi popisovanému jevu by nemělo docházet.

    Mějte hezký den.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.