Poradna Bosch BWD420HYG

Autor: Dana | Vloženo: 22.05.2020 000 23:18 | Témata: Poradna Bosch BWD420HYG

Dana

Jakou má sací sílu?

také by mě to zajímalo, nikde to nemůžu najít, jako by to mělo být tajné...

  • 23. května 2020 - Oficiální zástupce obchodu E-shop Hyla

    Tzv sací sací síla říká jaký podtlak vysavač dokáže vyvinout - není to informace o tom, jak výrobek uklízí. Vzhledem k maximálnímu příkonu vysavače 2.000 Watů ( 2 kW !) a k tomu, že má vysávat vodu z koberce by se dalo předpokládat , že nějaká bude, ale výrobce ji bohužel neuvádí ani v manuálu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Dana Sýkorová

      23. května 2020 - Dana Sýkorová

      Dobrý den, informace o sací síle je u vysavače hodně podstatná. Výrobce na svých internetových stránkách sací sílu uvádí. Při příkonu 2000w je sací síla 200kpa. Je zarážející ze jine konkurenční vysavače s příkonem 1600w mají sací sílu 300kpa.. jinak děkuji za odpověď..


    • E-shop Hyla

      24. května 2020 - Oficiální zástupce obchodu E-shop Hyla

      Dobrý den, paní Sýkorová, sací síla, jakou vysavač vyvine, závisí na tvaru nástavce,kde se měří. Navíc někteří výrobci ji měří přímo na sání vysavače, jiní na hadici, někteří na pracovní ploše nástavce.Bohužel na to není jednotná metodologie.¨Takže není problém, aby vysavač s příkonem třeba jen 900 Watů měl sací sílu 450 kpa.
      Můžete sem dát odkaz na stránku s vámi uvedeným údajem?

      To co odnáší nečistoty z koberce, je proud vzduchu. Dokonce i při praní koberce . Pokud je vysavač schopen nasávat dostatečný objem vzduchu, uklízíte.Pokud se někde vytvoří překážka v proudění vzduchu, můžete mít sací sílu třeba 500 kpa , ale z koberec nedostanete ani zrnko máku.

      Proto mají třeba stavební vysavače oklep filtrů -jakmile se ucpou filtry, dojde k vibracím, které uvolní ucpané póry filtrů pro proudění vzduchu. U domácích vysavačů jsou proto menší sáčky a filtry, které po indikaci vysavače vyměníte.
      Proto tvrdím, že podle hodnoty podtlaku nepoznáte, jestli vysavač uklízí.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.